Cele mai bune 9 plante pentru femei

Anumite plante par că au fost lăsate special pe pământ pentru sănătatea femeilor. Fiecare din plantele pe care le veți găsi descrise în acest articol dispune de substanțe active puternice care ajută femeile să treacă peste neplăcerile create de sindromul premenstrual, migrene, infecții urinare etc.

 

mortar and pestle

Vitex (Vitex agnus castus)
CEL MAI BUN PENTRU: Sindromul premenstrual.

„Există date ştiinţifice foarte bune care demonstrează că fructele de vitex agnus castus sunt un remediu general pentru sindromul premenstrual”, spune Ellen Hughes, prof. medicină clinică la Universitatea din California, San Francisco. Un studiu realizat asupra a 170 de femei publicat în „British Medical Journal” a arătat că 52 % din femeile implicate în acest studiu au remarcat o micşorare a iritabilităţii legate de sindromul premenstrual, ale durerilor de cap, modificări în bine ale stării de spirit după ce au consumat acest fruct. Aceasta poate ajuta, de asemenea, şi la reglarea și normalizarea ciclului menstrual, spune Donielle Wilson, preşedinte al Asociaţiei Medicilor Naturopaţi din New York, care sugerează pacientelor care suferă de amenoree, de cicluri menstruale de prea frecvente, precum și simptome de perimenopauză și menopauză să folosească acest fruct. Cercetările sugerează că fructele de vitex agnus castus funcționează prin consolidarea fazei luteale a ciclului menstrual (perioada dintre ovulație și menstruație).
CUM să le utilizaţi: Wilson recomandă una sau două capsule de plantă uscată standardizate la 0,6% (ingredientul activ) . Alternativ, puteți lua tinctura de castan, de la 40 la 80 de picături pe zi .
Probleme de siguranță: Rar, planta poate provoca erupții cutanate, și nu ar trebui să fie luate în timpul sarcinii sau în timpul alăptării. Ele pot, de asemenea, interfera cu medicamente care inhibă efectul de dopamină din creier, cum ar fi anumite antidepresive.
Cohosh negru (Cimicifuga racemosa)
CEL MAI BUN PENTRU: bufeuri şi transpirații nocturne. „Această plantă este una dintre cele mai bine studiate și , probabil, unul dintre cele mai populare tratamente pentru bufeuri, spune Tieraona Dog Low, medic, autor al unei revizuiri de suplimente botanice pentru menopauză publicate în Jurnalul American de Medicină. De fapt, cele mai multe studii au găsit-o a fi eficace în reducerea bufeurilor şi transpiraţiei nocturne asociate cu menopauza, potrivit Centrului Național pentru Medicină Complementară și Alternativă, un departament al Institutului naţional de Sănătate din SUA. Cohosh-ul negru exercită un efect estrogenic pozitiv. (Scăderea nivelului de estrogen este în principal responsabil pentru simptomele menopauzei). Date noi sugerează că ar putea reduce de fapt, nivelurile altor hormoni (inclusiv hormonul luteinizant), care determină bufeuri. Cu toate acestea cohosh negru nu este eficace la alinarea altor probleme de menopauză, cum ar fi uscăciune vaginală.
CUM să-l luaţi: Doza recomandată este de 20 mg de două ori pe zi. Este disponibil ca rădăcină proaspătă sau uscată, sau sub forma de pastile.
Probleme de siguranță: „Oricine, cu orice fel de tulburări hepatice sau pe orice tip de medicamente hepatotoxice” nu ar trebui să folosească cohosh negru. De obicei, cohosh negru este folosit pe termen scurt. Acesta nu ar trebui să fie luat în timpul sarcinii sau în timpul alăptării.

Merişor (Vaccinium vitis idaea)
CEL MAI BUN PENTRU: Prevenirea infecțiilor urinare. Din motive care nu sunt bine înțelese, femeile au mai mari șanse decât bărbaţii să dezvolte infecţii ale tractului urinar. De fapt, una din cinci femei vor face o asemenea infecţie în timpul vieţii ei, potrivit Institutului Național de Diabet şi Boli digestive şi de Rinichi. Unele femei sunt mai predispuse la aceste infecţii decât altele. Cele mai multe infecţii apar de la o creştere exagerată a bacteriilor E. coli în uretra (uretrita) și/sau în vezica urinară (cistită). Merişoarele  împiedică bacteriile să adere la pereții  organelor, ceea ce face dificil ca infecţia să se instaleze. Nu va putea, totuși, ucide bacteriile odată ce s-au stabilit; în acest caz numai antibioticele pe bază de prescripţie medicală pot oferi ajutor.
CUM să-l luaţi: Se recomandă să beţi cel puțin un pahar de suc ​​de merişoare pe zi. Alegeți un suc de înaltă calitate, cu o concentrație mare de merişoare, ce conține până la 27 % merişoare. Sucul pur de merişoare neîndulcit este atât de vâscos că este greu de băut. Doza recomandată este de 15 la 30 de mililitri pe zi, puteți să-l diluați în apă pentru a îmbunătăți aroma.

Problemele de siguranță: Nu există măsuri de precauție medicale, atunci când se bea suc de merişoare, dar dacă suferiți de boala de reflux gastroesofagian sau un ulcer peptic, aciditatea poate agrava simptomele.

Dong Quai (Angelica sinensis)
CEL MAI BUN PENTRU: bunăstare feminină generală. De asemenea cunoscută sub numele de rădăcină de angelică sau Dong Quai, această plantă din China este adesea numită “ginseng feminin”, din cauza utilității sale în tratarea perioadelor menstruale neregulate, a oboselii, și iritabilității premenstruale și a anxietății , spune Dana Pret, fondatoarea Centrului sud-vest de Medicină Orientală din Phoenix. Oamenii de știință nu sunt lămuriți cu privire la modul în care funcționează; dong quai poate avea un efect estrogenic slab, dar aceasta rămâne încă neconfirmat. În Medicina Tradițională Chineza (MTC), dong quai este folosit în combinație cu alte plante pentru a consolida energia la ființele cu un exces de energie yin (-, feminină). Femeile sunt, în general, mai mult yin decât yang, în conformitate cu practica veche a MTC.
CUM se ia: MTC este foarte individualizată , așa că cel mai bine este să consultați un specialist acreditat ce vă poate oferi o prescripție medicală corectă pe bază de plante. Dong quai este întotdeauna utilizată în combinație cu alte plante medicinale și este o parte integrantă a unei formule de tonifiere a sângelui – numită Si Wu Tang. Dacă totuși, doriți să luați dong quai pe cont propriu: exista tabletele de Dong Quai de la Dacia Plant.
Probleme de siguranță: Evitați dong quai dacă sunteți însărcinată, aceasta poate stimula contracțiile uterine. Poate, de asemenea, provoca diaree și/sau distensie abdominală. Dacă luați medicamente ce subțiază sângele, nu trebuie să utilizați această plantă. Dong quai pot crește sensibilitatea la lumina soarelui, astfel încât este recomandat să folosiți protecție solară.

Semințe de in (Linum usitatissimum)
CEL MAI BUN PENTRU: sănătatea inimii. Aproape de două ori mai multe femei americane mor de boli de inimă si accidente vasculare cerebrale, și de toate formele de cancer, inclusiv cancerul de sân, ne spune American Heart Association (AHA). Motivul: colesterol ridicat. De fapt , femeile tind să aibă niveluri de colesterol mai mare decât bărbații de la vârsta de 45, conform AHA. Semințele de in, care sunt bogate în omega 3, acid alfa – linoleic, pot ajuta la scăderea colesterolului. Un studiu italian realizat asupra a 40 de pacienți cu niveluri de colesterol mai mare de 240 mg/dL a constatat că consumatoarele de semințe de in măcinate (20 de grame pe zi) aveau niveluri semnificative mai mici ale colesterolului total. Într-un studiu efectuat la Harvard asupra a 76763 de femei participante la studiu Nurses’ Health, cercetătorii, de asemenea, au remarcat faptul că femeile care consumă o dietă bogaă în acid alfa-linoleic au un risc mai mic de a muri de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale, în comparație cu femeile din a căror diete au lipsit semințele de in. Semințele de in oferă, de asemenea, fibre. Două linguri de semințe de in măcinate au patru grame de fibre, aproape 20 % din cele 25 de grame recomandate de către Departamentul Agriculturii din SUA. Lignani, care sunt un anumit tip de fibre ce se găsesc în semințele de in, pot fi, de asemenea, benefice pentru prevenirea cancerului de sân si de prostată.
CUM se ia: Se recomandă adăugarea de una la cinci lingurițe de semințe de in la dieta dvs., mai multe zile pe săptămână ​​. Uleiul de semințe de in, care trebuie păstrat la rece pentru a preveni râncezirea – ar trebui să fie adăugat la salate și să nu fie utilizate pentru gătit.
Probleme de siguranță: semințele de in și uleiul de in sunt sigure dacă sunt consumate în cantități normale, deși acestea pot produce un efect laxativ.

plant sample
Spilcuța (Tancetum parthenium)
CEL MAI BUN PENTRU: migrene. Aproape de trei ori mai multe femei decât bărbați au migrene, conform unor statistici recente. Spilcuța poate ajuta la ameliorarea stării de greață și vărsături, asociate cu aceste dureri de cap debilitante și / sau a reduce nevoia de medicamente tradiționale profilactice, ne spune Mark Blumenthal, director executiv al Consiliului american de botanică din Austin, Texas. Agentul activ în spilcuță este partenolida, care poate reduce frecvența durerilor de cap la cei care suferă de migrenă prin reducerea inflamației și inhibarea vasoconstricției.
CUM se ia:  dr. Blumenthal recomandă 100-150 mg de frunze uscate sau 2 ½ frunze proaspete zilnic (cu alimente sau după masă) . Un studiu german a constatat că extractul de spilcuță ar putea ajuta la reducerea frecvenței de migrene la jumătate.
Probleme de siguranță: dr. Blumenthal recomandă ca femeile însărcinate și cei care folosesc medicamentație ce subțiază sângele să nu folosească această plantă.

Curcuma (Curcuma longa)
CEL MAI BUN PENTRU: prevenirea cancerului. Curcuminoidele, compușii activi care dau condimentului curcuma culoarea strălucitoare, de aur, au fost mult timp cunoscuți ca anti-inflamatori și antioxidanți, ne spune Bharat Aggarwal B., profesor docent la Centrul de Cercetare a Cancerului de la MD Anderson Cancer Center din Houston. Pentru femeile cu cancer de sân recurent, curcumina s-ar putea dovedi deosebit de utilă, spune Aggarwal . La femeile cu cancer curcuminoidele par, de asemenea, să se comporte cu la fel ca mare succes ca și chimioterapia.
CUM se ia: Este cel mai bine pentru a obține curcumina prin utilizarea turmericului în curry și alte alimente. Dacă nu sunteți un fan al mâncării indiene, dr. Aggarwal vă sfătuiește să luați o capsulă de 500 de miligrame de curcumină în fiecare zi.
Probleme de siguranță: Efectele secundare sunt mai puțin frecvente, dar includ flatulență, diaree, arsuri la stomac .
Ceai verde (Camellia sinensis)
CEL MAI BUN PENTRU: prevenirea cancerului. Un număr tot mai mare de cercetări sugerează că ceaiul verde din Asia ajută la prevenirea cancerului. Potrivit Societății Americane de Cancer, mai multe studii de laborator în culturi de celule umane și animale au arătat că ceaiul verde are proprietăți chemopreventive . Două metaanalize, una publicată în revista Carcinogeneza si cealaltă publicată în revista Terapii integrate pentru cancer, a constatat că consumul de ceai verde poate preveni dezvoltarea tumorilor canceroase la sân, mai ales în primele etape. Și cel mai recent studiu de laborator, efectuat în China și publicat în revista Frontiers in Bioscience, a constatat că principalul constituent din ceaiul verde, un antioxidant numit epigal – locatecin galat (ELG), fac în așa fel încât celulele de cancer la sân să se autodistrugă. ELG poate lucra prin blocarea creșterii vaselor de sânge în tumori. Cercetătorii au remarcat faptul că ELG pare să se ​​lege de o proteină specifică, care este prezentă în fiecare celulă a corpului și să împiedice semnalele care încep procesul de dezvoltare a cancerului. (Celulele canceroase tind să aibă niveluri mai ridicate ale acestei proteine ​​decât alte celule).
CUM se  ia : Beți între 6 și 10 cești de ceai verde organic pe zi, sugerează dr. Christine Horner, autoarea Programul Dr. Christine Horner de protecție si lupta împotriva cancerului la sân.
Probleme de siguranță: Dacă sunteți gravidă sau alăptați, discutați care este consumul potrivit de ceai verde cu medicul dumneavoastră.

Ghimbir (Zingiber officinale)
CEL MAI BUN PENTRU: greață. Fie că senzația de greață este cauzată de sindromul premenstrual sau graviditate, ghimbirul poate cel mai probabil să fie de mare ajutor. O analiză a șase studii clinice publicate în revista Obstetrics & Gynecology a ajuns la concluzia că ghimbirul este un tratament eficient pentru greață și vărsături în timpul sarcinii. Se pot de asemenea trata greața cauzată de anestezie, și chimioterapie.
CUM se ia : Se recomandă luarea ghimbirului proaspăt sau uscat pentru cele mai bune efecte . A găti cu ghimbir proaspăt poate fi, de asemenea, de ajutor.
Probleme de siguranță: efecte secundare legate de consumul normal de ghimbir proaspăt sunt puține, dar ghimbirul pudră poate produce balonare sau indigestie. Ghimbirul poate exacerba , de asemenea, arsurile la stomac la femeile gravide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>